De goudgele kust van de Algarve.

Een 200 km lange variatie van oost naar west in het zuiden van Portugal. Beschutte duinen en tussen rotsen gelegen inhammen en grotten. Kleine baaien en wijde zandstranden. Ondiepe lagunes en wilde golven. Het verbluffende uitzicht over de Atlantische Oceaan, een aangenaam briesje en zeker 300 dagen zonneschijn. Kortom, alles wat de kustlijn van de Algarve tot een even heerlijke als spectaculaire beleving maakt!

In het noorden wordt Algarve begrensd door de provincie Alentejo, aan de oostkant door de Rio Guadiana, een grensrivier met Spanje en aan de zuid- en de westkant door de Atlantische Oceaan. Ten oosten van Albufeira zijn het vooral uitgestrekte stranden zoals we in Nederland kennen, vanaf Albufeira naar het westen zijn het vooral baaien met strandjes.

Het grote voordeel van de Algarve boven het gebied rond de Middellandse Zee is het bijna altijd aanwezige briesje waardoor het in de zomers aangenaam warm wordt. De gemiddelde temperatuur van de Atlantische oceaan ligt in de zomer rond de 20 graden en in de winter rond de 15 graden.

Het binnenland van de Algarve

is zeker de moeite waard om te verkennen. Wat te denken van de heuvels van de Monchique met het hoogste punt de Foia van waaruit u op een heldere dag fantastisch uitzicht hebt over de kuststrook.

Ook de typisch Portugese dorpjes in het binnenland zijn zeker de moeite waard. Drink een bica (de Portugese espresso) of een galão (Portugese koffie verkeerd) in een barretje of op een terras tussen de Portugezen.