Wandeling Benagil - De leukste vakantie.nl

Wandeling Benagil

06 januari 2018

Wandeling bij Benagil

We raden voor deze wandeling aan om (vooral in de zomer, als het erg warm wordt) vroeg in de ochtend te starten. Wijzelf zorgden er voor dat we rond half 8 in Benagil waren om met de wandeling te starten.

De auto parkeren we op een kleine parkeerplaats net boven het restaurant “O Algar”. Je kunt de auto ook langs de weg naar het strand parkeren, maar in de loop van de dag wordt het hier erg druk.

StrandBenagil strand op een zomerse dag

De toegang tot de wandeling over de kliffen ligt ietwat verborgen naast restaurant “O Algar”. Links naast het restaurant loopt een pad van stenen en graspollen naar de kliffen. Boven gekomen ziet u vanzelf de “platgetreden paden” waar anderen u al voorgingen.
Het eerste uitzicht van bovenaf vind ik altijd weer een ontzettend leuk uitzicht, dit is het zicht over het dorp Benagil. Het lijkt alsof de huizen tegen de wand aangeplakt liggen en het uitzicht dat deze huizen hebben over de kust, het strand en de oceaan is fenomenaal.

BenagilBenagil vroeg in de ochtend

Vanaf hier begint de echte wandeling over de kliffen. Volg de paadjes en geniet van de uitzichten over de oceaan die blauw, paars en groen kleurt. Op de rotsen langs de paden zitten de meeuwen.

Strand, rotsenUitzicht

Verder gaat het iets meer van de kust af, heuvel op en heuvel af, tussen de struiken door en hier en daar wat bomen. Een beetje omhoog klimmen en weer omlaag, onderweg komt u grote “gaten” in de rotsen tegen. Eromheen staat een omheining en dat is niet voor niets……vallen kan erg diep.

oceaan, rotsen

De wandeling voert langs wat “een van de mooiste stranden van de Algarve” genoemd wordt, Praia de Marinha. Mocht u zin hebben kunt u hier genieten van de zon en het strand.
Wij zelf lopen altijd verder, genietend van de uitzichten, tot aan Praia de Albandeira. Hier ligt een leuk strandpaviljoen, dat (als het open is) uitnodigt om met een drankje uit te rusten op het terras. Wij komen er altijd te vroeg aan en genieten daarom van ons zelf meegebrachte water en een boterham of stuk fruit, ook in de zon op het terras .

U kunt verder doorlopen tot aan de kapel van Nossa Senhora da Rocha.
Wij keren om bij Praia da Albandeira zodat we voor half 12 weer terug zijn op ons vertrekpunt, vóór dat het echt warm wordt zitten wij dan op het terras aan de koffie.
De terugweg is door de stand van de zon altijd weer anders dan de heenweg, de oceaan kleurt nu anders, ook zijn er nu al meer mensen ontwaakt en zie je meer bootjes op de oceaan.